Referat: Hönö IS /Hjuviks AIK - IF Angered United Gunnared

Ännu en helg visar sig Hönö Arena på sin bästa sida och bjuder på sol och värme.
Det visar sig att våra tjejer gör det samma. Finns inte ord för hur bra denna grupp tjejer fungerar. Ett självspelande piano.
Denna gången stod Angered United för motståndet. Tjejerna börjar starkt direkt men kommer kanske inte till några större lägen till en början. Spelet fungerar dock bra och alla verkar börja där förra veckans match slutade.
Efter ett antal mindre målchanser kommer så målet. Thelma lyckas rycka sig loss till ett friläge och gör inget misstag utan lägger snyggt bollen förbi målvakten. Efter målet tar vi över matchen och skapar chans efter chans. Tilda har ett volleyskott som snyggt räddas av deras målvakt. Mål där och vi hade redan kunnat inkassera årets mål.
Tilda får snart chans igen på en frispark inne i Angereds straffområde pga bakåtspel till målvakt. Hon går på kraft och pressar bollen rakt igenom deras mur och in i mål. 2-0 och det var dax för paus.
Under pausen görs många byten och vi betonar vikten av att försöka spela fin fotboll och hålla våra positioner.
Rätt snart i andra halvlek får Angered frispark utanför vårt straffområde. Det visar sig att dom har en fantastisk frisparksskytt som snyggt skruvar in bollen otagbart för Alicia i målet. Tankarna går till Sören Börjesson och året 1985. (Äntligen fick jag klämt in den i texten)
Som tur är reser vi oss och Thelma kommer åter loss i ett friläge som hon kyligt sätter sitt andra mål på.
Vi fortsätter sedan att ligga på och samtliga tjejer gör ett fantastiskt jobb. Speciellt försvaret håller ihop bra och låter inte Angered komma fram till några farligheter.
Vi utökar med två mål, båda gjorda av Beata vilket det andra var en delikatess med direktskott i nättaket på en fin hörna av Tilda.
Angereds frisparksspecialist lyckas med att skruva in ytterligare en mycket fin frispark innan Agnes sätter spiken i kistan genom att göra 6-2 bakom en målvakt som denna gång blev lurad av bollens lite knepiga bana.
En något förvånad Agnes firade med en cool målgest ihop med sina medspelare.

Förvånas ännu en gång över hur tjejerna på så kort tid fått spelet att fungera så bra. Alla bidrar och får det att fungera tillsammans.
Vill också passa på att tacka för att så många föräldrar kommer och tittar på matchen. Är säker på att tjejerna älskar att visa Er vad dom kan. Fortsätt så. Släpp mobil, jobb, trädgård mm och kom och upplev tjejernas glädje.
Inte för att det viktigaste är att vinna, men glädjen som tjejerna visar när dom lyckas med det dom gör. Den glädjen....